algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

El Consell de Mallorca reclama a Calvià el pagament de deutes de 750 milions

El grup socialista, del mateix partit que la batlessa Nájera, donà suport a la iniciativa

El Consell de Mallorca aprovà ahir, per unanimitat, reclamar a l'Ajuntament de Calvià el pagament del deute que té pendent amb la institució insular, que arriba als 750 milions de pessetes.

El gruix del deute correspon a l'aportació de Calvià al conveni de finançament dels Bombers de Mallorca, servei que depèn del Consell. Tots els municipis de Mallorca, llevat de Palma, paguen l'1 per cent del seu pressupost municipal per aquest concepte. En aquest sentit, el deute de Calvià, que es remunta a l'any 1990, supera els 550 milions de pessetes. La resta, uns 200 milions de pessetes, correspon a recàrrecs sobre l'Impost d'Activitats Econòmiques i taxes de llicències d'obres per subrogació des de l'any 1997.

La reclamació fou presentada per la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, en el despatx extraordinari del ple i, com ja s'ha dit, fou aprovada per unanimitat. Això vol dir que el grup socialista, del mateix partit que la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, donà suport a la proposta. Cal recordar aquí que, a més a més, Nájera és presidenta del PSIB i de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

Aquesta circumstància fou aprofitada per Maria Salom, diputada del PP, per a la seva argumentació en el moment del debat d'aquest punt, el darrer de l'ordre del dia. Segons Salom, «la reclamació ens indica que les anunciades negociacions amb l'Ajuntament de Calvià per arribar a un acord sobre el pagament han fracassat. És impresentable que la batlessa de Calvià sigui a més presidenta de la FELIB i del PSIB perquè demostra una clara insolidaritat envers la resta de municipis de Mallorca, tenint en compte que el seu pressupost és el més alt, amb diferència, dels que financen els Bombers de Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris