cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El Tribunal Superior deixa vist per a sentència el recurs del borsí d'interins

La jutgessa desestimà els arguments d'inconstitucionalitat esgrimits per la Plataforma

La Sala primera del contenciós i administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears deixà ahir vist per a sentència el recurs presentat per l'anomenada Plataforma d'Interins, després d'haver desestimat el suplicatori per suspendre la vista presentat pel misser Javier Casas, representant d'aquesta part, qui es retificà en l'acusació d'inconstitucionalitat sobre el procés en què es convocà i s'efectuà el concurs-oposició per accedir al borsí.

L'exposició de Casas incidí en el fet formal que els interessats (devers 11.000 sol·licituds, de les quals es consideren interessades entre 3.000 i 5.000) no reberen notificació personal i individual de la convocatòria, de manera oposada al que s'efectuà amb motiu de la convocatòria de places per a filòlegs, en què els interessats reberen notificació expressa, més enllà de la publicació al Butlletí Oficial i al cartell d'anuncis de la Conselleria, concretament al terme municipal de Marratxí. En aquest sentit, segons el misser, cal valorar que l'actuació del Govern fou «un poc tendenciosa».

La jutgessa Carme Frigola acceptà emperò l'exposició oferida per l'advocada Lourdes Aguiló, segons la qual el nombre d'interessats en la convocatòria, com a «acte plural» (i no com a emplaçament) veia suficient la publicació en el Butlletí i en el panell d'anuncis perquè els interessats se'n puguin considerar assabentats. L'advocada, a més, qualificà de poc viable "per onerosa" la notificació «personal i individual» a tots ells.

Tot i que no ha transcendit encara cap decisió per part de la Plataforma, és probable que es presentin apel·lacions davant el TSJB, considerant que en cap cas es pot parlar d'acte plural en el cas dels interins de la Comunitat Autònoma "els noms i cognoms dels quals són registrats", de manera que es conculcaren drets constititucionals dels interessats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris