cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Empresaris i Govern fan un front comú pel control dels aeroports

Les patronals balears i canàries es reuniran dilluns per establir un pla conjunt

62456

El Govern i els empresaris pressionaran conjuntament l'Executiu Aznar.

J.T.

L'Executiu balear d'esquerres i l'empresariat illenc presentaran «a curt termini una proposta unificada» al Govern central per exigir la gestió descentralitzada dels aeroports insulars i l'entrada de capital local, davant la «preocupació» que Madrid faci realitat el seu projecte de privatitzar en bloc la xarxa d'aeroports espanyols.

Els màxims representrats de les patronals i organitzacions empresarials balears es reuniran el pròxim dilluns, dia 10, a les Canàries amb els seus homòlegs a la recerca del consens per trobar una estratègia conjunta en matèria aeroportuària. Aquests foren els acords a què arribaren ahir, després de més de dues hores de reunió, el president Francesc Antich, el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, el conseller de Transport, Josep Antoni Ferrer, i els presidents de la Caeb, Josep Oliver, Cambra de Comerç, Miquel Lladó, Foment del Turisme, Miquel Vicens, i Pimem, Tomàs Garrido.

El president Antich i els representats de l'empresariat balear qualificaren de «molt positiva» aquesta aliança per reclamar a Madrid la gestió dels aeroports illencs, com també l'existència d'una «coincidència total i absoluta» en els plantejaments i una «gran sintonia» entre ambdues parts. Antich explicà que s'«unificaran» els diferents treballs que s'estan elaborant en aquest sentit des del sector empresarial i el Govern per a curt termini presentar una proposta als «nous responsables» del Ministeri de Foment.

Tot i això, el cap de l'Executiu remarcà que «abans de parlar de privatització, s'ha de parlar de descentralització». A més, subratllà el caràcter estratègic dels aeroports per les Balears, ja que «aquí no hi ha AVE ni autopistes que ens connectin amb el Continent. És per aquest motiu que Antich incidí en la «singularitat» que provoca el «fet insular», com també l'arribada del «97 per cent dels turistes» per via aèria. A més a més, Antich mostrà la seva «preocupació» perquè la gestió aeroportuària es pugui dur a terme des de fora de les Balears, «sense que es faci saber els interessos i realitats d'aquestes Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris