algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Govern du al jutge l'única còpia de seguretat conservada del mandat Matas

La brigada de Delictes Informàtics de Madrid col·labora per aclarir el cas

El Govern balear lliurarà avui al jutge que investiga el suposat espionatge electrònic una còpia de seguretat amb la informació que contenia l'ordinador central de la Comunitat Autònoma un dia de novembre del 1998. Fonts de l'Executiu han informat a Diari de Balears que aquesta és l'única còpia de seguretat del sistema que es conserva del mandat de Jaume Matas. El nou govern sempre ha mantingut que, en arribar al Consolat, trobaren que tota la informació en suport informàtic havia estat destruïda.

No obstant això, sembla que l'esmentat dia de novembre del 1998 el sistema de la Comunitat amenaçava de caure. Aleshores es donà l'ordre de realitzar una còpia de seguretat complementària, que romangué a la Direcció General de Noves Tecnologies. Aquesta, que conté entre quatre i sis hores d'informació, serà lliurada avui al jutge Enrique Morer, juntament amb altres elements provatoris que obren en poder del Govern Antich. Entre aquestes figura el vídeo en què Jaume Matas exhibeix al Parlament balear un document intern del Consell de Mallorca.

D'altra banda la brigada de Delinqüència Econòmica que investiga el cas per ordre del magistrat ha sol·licitat la participació de la Brigada de Delictes Informàtics, ubicada a Madrid, que es desplaçarà a Mallorca aquesta setmana per col·laborar en l'aclariment del suposat espionatge politicourbanístic.

Així mateix, fonts de l'Executiu asseguraren ahir a Diari de Balears que els tècnics funcionaris de la Direcció General de Noves Tecnologies sostenen que l'ordre de redireccionament donada a Bitel el 1998 era correcta, en el sentit que s'hi indicava clarament que s'havia de fer un readreçament del gabinet de Jaume Matas a l'ordinador de Sebastià Vallori, funcionari adscrit a l'esmentat gabinet. És més, els funcionaris de la direcció general de Noves Tecnologies recorden que reberen una confirmació que el redireccionament s'havia realitzat de manera correcta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris