algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Cala Llombards diu «no» a la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil

Els veïns celebraren ahir un referèndum i han iniciat una recollida de firmes

Els veïns de Cala Llombards varen rebutjar ahir dematí en referèndum la construcció d'una torre i la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil al centre d'aquest nucli costaner del municipi de Santanyí. La reunió, que es va dur a terme a la pista de tennis de Cala Llombards, va gaudir d'una gran participació, ja que varen votar un total de 108 persones quan en aquest petit llogaret només hi ha un padró de 180 habitants.

Dels 108 votants, 105 es pronunciaren en contra de la instal·lació de l'antena, mentre que dos ho feren a favor i un es va abstenir. El batle pedani de Cala Llombards, Mateu Carbonell, que a més és el secretari de l'Associació de Veïns del nucli costaner, va explicar que com a representant de l'Ajuntament va paralitzar les obres de la torre quan va poder comprovar que aquesta no tenia concedida la llicència d'obra.

Els veïns també estan molt contents dels resultats, ja que no volen que s'instal·li l'antena de telefonia mòbil per diverses raons: la primera, perquè s'estava construint en el centre del poble i suposava un greu impacte ambiental; la segona, perquè consideren que aquests tipus de construccions s'han de dur a terme lluny de les poblacions, i en darrer terme, per creuen que les ones que transmeten les antenes poden ser perjudicials per a la salut de les persones que hi viuen a prop.

D'altra banda, un grup de veïns ha iniciat una recollida de firmes demanant a l'Ajuntament que demoleixi la torre ja construïda i que denegui la llicència per instal·lar l'antena. De fet, durant el dia d'ahir, ja es varen recollir un total de 200 signatures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris