algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El tècnic que féu el sistema de seguretat informàtic del Govern no hi va veure anomalies

Jimeno diu que «si Quetglas no tenia password era un joc de nins entrar-hi»

57812

Jaume Matas (d'esquena) explica les excel·lències del parc Bit.

José Luis Jimeno Jimeno, apoderat de l'empresa Self Test Inc, modernitzà el sistema de seguretat i les xarxes informàtiques internes del Consolat de Mar en els darrers temps del mandat de Jaume Matas. Jimeno assegura que «no hi vaig detectar cap anomalia, com podria ser un correu desviat. Ara, també he de dir que la meva tasca era de xarxes internes i no cap a fora del sistema del Govern».

Contractat per la Direcció General de Comunicacions de Juan José Novas, la tasca de Jimeno se centrà a articular les xarxes de seguretat del Consolat de Mar i del conjunt del Govern, precisament per evitar que es produïssin intromissions externes. «Jo no faig software, és a dir, no prepar intercomunicacions amb l'exterior, per tant, no puc dir res de missatges que arribaven d'altres bandes. En tot cas, tampoc no hi vaig veure res estrany. Tot era molt normal», indicà.

Consultat perquè donàs la seva opinió com a tècnic sobre l'afer de l'espionatge, Jimeno indicà que «desconeixent per complet el fons de la qüestió que se'm demana, he de dir que si el president de la Comissió Insular d'Urbanisme no tenia password (paraula en clau que permet l'entrada a un correu personal) entrar-hi era molt senzill, pràcticament un joc de nins. De fet, qualsevol persona amb una mica de coneixements en informàtica ho podia fer», assegurà.

S'ha confirmat, en aquest sentit, que el correu de Francesc Quetglas no va tenir password durant molt de temps. Ara el Consell Insular ha contractat una empresa alemanya per tal que «blindi» la institució contra possibles entrades d'intrusos des de l'exterior.

José Luis Jimeno, que és un professional estrictament privat, és considerat com un «cervell» en la matèria, i ha fet feina per a nombroses empreses per tal de dotar de seguretat les xarxes informàtiques internes de cada institució o empresa. A més a més, la seva tasca en el Consolat de Mar es va dirigir a l'articulació dels punts de centralització de dades informàtiques, coneguts com a rafts i destinats a facilitar la feina dels funcionaris. Va ser una tasca «interna, només interna. En cap cas no de comunicacions concretes amb l'exterior», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris