algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

El molí d'en Garleta serà recuperat de la mà de Cort i Consell Insular

El Fodesma construirà l'antenada, la maquinària i el capell de l'edifici

El molí d'en Garleta recuperarà la seva fesomia i tindrà de bell nou una antenada, el capell i la maquinària que permetrà el seu funcionament com si mai no haguessin passat els anys per aquest element patrimonial. Així es desprèn del conveni que signaran el Consell Insular de Mallorca i el Govern balear, després que aquest fos aprovat pel ple de Cort del passat dijous a instàncies del Patronat Municipal de l'Habitatge.

L'Ajuntament de Palma és propietari del molí d'en Garleta situat al barri del Jonquet de la ciutat de Palma i està duent a terme la seva rehabilitació mitjançant la gestió del Patronat Municipal de l'Habitatge. Els informes d'aquest departament assenyalen que «és d'interès que aquest molí gaudeixi de la maquinària adient per al seu funcionament com a model de molí de vent».

Per la seva banda, el Consell Insular de Mallorca està interessat a establir una línia de col·laboració amb Cort per tal que a través de Fodesma es pugui participar en la rehabilitació d'aquest molí. Per això el Consell Insular de Mallorca, a través de Fodesma, es farà càrrec de la realització dels treballs de construcció de l'antenada, el capell i la maquinària del molí d'en Garleta. Aquests treballs han estat valorats en 8.340.387 pessetes, que seran aportats a parts iguals per les dues institucions.
El pressupost total de la rehabilitació del molí ascendirà a més de 40 milions de pessetes. La Conselleria de Foment aportarà el 60% del pressupost del projecte (24 milions), American Express, a través de la World Monument Found, donarà set milions de pessetes i l'Ajuntament de Palma aportarà poc més de 9 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris