algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El GOB crea una plataforma ciutadana contra la depuradora de Sant Jordi

Ha aconseguit el suport de les entitats del nucli, s'Aranjassa, Son Ferriol i es Pil·larí

El grup ecologista GOB ha decidit prendre cartes contra la construcció de la macrodepuradora de Sant Jordi, i ha aconseguit crear una gran plataforma ciutadana amb l'objectiu de lluitar contra la instal·lació d'aquesta infrastructura.

Per això el passat dijous 30 de març la delegació del GOB a Sant Jordi, de recent creació, va convocar els veïns i entitats del Pla per considerar la creació d'una gran plataforma ciutadana per oposar-se al projecte del Ministeri de Medi Ambient, de construir una macrodepuradora en el terme.

El poder de convocatòria dels ecologistes va ser notable, ja que a l'acte assistiren més de 70 persones entre veïns i representants d'entitats de Sant Jordi, s'Aranjassa, Son Ferriol i es Pil·larí. Aquests són els nuclis que es veuran afectats per la construcció d'una macrodepuradora que ha d'ocupar un territori de 70.000 metres quadrats.

En un comunicat de premsa remès als diferents mitjans de comunicació, s'assegura que «el GOB considera que l'impacte ambiental derivat de la instal·lació d'una depuradora com la projectada seria molt perjudicial per a aquesta zona. D'altra banda, considera que l'empresa municipal Emaya s'hauria de plantejar seriosament la modernització tecnològica de la depuradora que actualment està en marxa. Així mateix, proposa l'estudi de la possibilitat de descentralitzar i repartir el tractament de les aigües residuals urbanes en petites instal·lacions eficients, en lloc d'optar per una infrastructura d'unes dimensions desproporcionades».

La creació d'aquesta plataforma no és la primera mesura de pressió en contra d'Emaya que fan els veïns del poble. De fet, l'agrupació local del PSM ha estat una de les pioneres a l'hora d'encendre el foc amb les seves reivindicacions i, fins i tot, va arribar a demanar la independència d'aquest nucli respecte de Palma a través de la seva publicació com a agrupació nacionalista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris