algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

L'antiga casa dels hostalers d'Aiamans es convertirà en un hotelet d'interior

El primer establiment hoteler del poble obrirà a finals d'estiu amb vuit habitacions

Un hotelet d'interior, el primer que hi haurà al municipi, és el destí que li espera a l'antiga i coneguda casa dels hostalers d'Aiamans. Ubicat entre l'església parroquial i el palau dels comtes, aquest es considera com un dels edificis més emblemàtics del poble. Fins ara, emperò, l'edifici no donava ni prop fer-hi la imatge que se li suposa a un patrimoni arquitectònic d'aquesta importància, ja que havia romàs en el total oblit durant molts d'anys.

Allò que serà l'hotel va acollir en un primer moment les cavallerisses del llavors totpoderós comte d'Aiamans. Més endavant va convertir-se en el lloc de residència dels criats que el noble tenia al seu servei. La casa, després de desvincular-se de la propietat nobiliària, ha passat al llarg dels anys per les mans de diferents famílies importants del poble fins que fa poc l'adquirí la família Ramon.

Ha estat la iniciativa privada d'aquesta família la que ha fet renéixer l'esperança dels vells i callats murs de la casa, després que fa poc més d'un any decidís emprendre'n la completa rehabilitació. Amb l'estat en què es troben actualment les obres, la propietat preveu obrir les portes del nou establiment a finals de l'estiu per tal d'obtenir clients ja el proper hivern.

Un ambiciós i espectacular projecte de reforma integral, un poc d'imaginació, bon gust i sobretot molts doblers s'han combinat per canviar totalment la fesomia de l'immoble. La casa disposa de 750 metres quadrats edificats repartits entre una planta baixa i dos pisos que tanquen a l'interior una petita clastra que confronta amb el lateral del temple parroquial.

Una vegada acabades les obres, a la planta baixa hi restarà la recepció, un saló-bar i un menjador amb una petita cuina. En principi només s'hi serviran berenars, ja que el client que usa aquests hotels prefereix anar a menjar a restaurants de fora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris