algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Demanen 76 anys de presó per a un grup que venia iots robats

La Fiscalia de Palma demana condemnes que sumen 76 anys de presó per a un grup organitzat que es dedicava a robar iots, canviar-ne el nom, posar-ne en regla els papers i després vendre'ls. Aquesta banda estava formada per alemanys i un espanyol, en total set persones, que actuaren amb total impunitat des del 1990 fins el 1995. Els noms dels acusats són Wolfgang K., presumpte cap de l'operació; Ulf S.; Franck P.; Rudolf H.; Martin Paul D.; Richard Hermann K. i Juan Carlos C.P. Segons l'acusació, la banda organitzada és responsable del robatori i posterior venda de 13 embarcacions. Els propietaris dels iots varen ser indemnitzats per les seves assegurances, que també participen en l'acusació. Segons sembla, els acusats varen fundar a Santa Ponça una empresa que es dedicava a la venda i el manteniment d'embarcacions. La Fiscalia sospita, emperò, que l'organització en realitat es dedicava al robatori i a la venda de iots de luxe, aprofitant el coneixement sobre embarcacions d'alguns dels seus integrants.

Internacionals  

Els sospitosos actuaven sobretot en ports esportius i clubs nàutics, especialment en el nord d'Alemanya, la Costa Brava i les Illes Balears. Fins i tot se sospita que algunes de les embarcacions robades es varen vendre a Eivissa i a Mallorca.

Els acusats es repartien les tasques: uns es dedicaven al robatori, altres a la manipulació de documents i altres a la venda. Tot els anava bé fins que el mes de febrer del 1996 la patrulla de Ports i Costes de la Guàrdia Civil de Mallorca desarticulà l'organització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris