algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Govern abandonará Bitel si Sa Nostra i Telefònica s'oposen a un canvi del consell d'administració

En cas de no tenir el suport dels socis, la decisió serà presa en el transcurs de la junta d'accionistes

El Govern balear abandonarà l'empresa semipública Baleares Innovación Telemática, S.A. (Bitel), si Telefònica i Sa Nostra s'oposen a canviar el consell d'administració d'aquesta companyia que serveix internet a les institucions autonòmiques illenques. La junta d'accionistes convocada per a demà de matí serà l'escenari on l'Executiu podrà copsar la voluntat dels seus socis de dur endavant aquesta remodelació. Després d'aquesta reunió, la consellera d'Innovació Tecnològica de l'Executiu balear i presidenta de Bitel, Misericòrdia Ramon, informarà en conferència de premsa de les decisions adoptades.

Aquesta decisió taxativa presa pel Govern que presideix el socialista Francesc Antich fou comunicada ahir a Diari de Balears per fonts qualificades de Presidència. L'Executiu ha perdut la confiança en el conseller delegat de Bitel, Enrique Adán, després que aquest emetés un comunicat posterior a la reunió del consell d'administració feta dimarts passat que contenia judicis de valor sobre la intencionalitat dels qui ordenaren i executaren el març de 1998 l'ordre de fer una readreçament d'informació des de l'adreça electrònica de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM), presidida pel socialista Francesc Quetglas, a l'adreça d'un dels secretaris personals de l'aleshores president Jaume Matas. Bitel atribuí aquest fet, uns dies després de reconèixer el desviament d'informació confidencial, a una «errada tipogràfica» i la qualificà de «llenegada». Concretament, l'esmentat comunicat de premsa inclou la següent frase exculpatòria: «Està comprovat i fora de tot dubte que en aquesta errada no hi hagué intencionalitat ni per part de l'ordenant ni de l'executor».

La consellera Ramon, que abandonà la seu de Bitel després de dita reunió del consell d'administració en què havia acceptat la justificació tècnica de Bitel i sense esperar a la redacció definitiva del comunicat, afirmà algunes hores després que aquest comunicat s'hagués fet públic per part d'Adán que això no era allò que s'havia acordat en la reunió entre els representants dels tres socis de la companyia: Govern (amb un 46%), Telefònica (44%) i Sa Nostra (10%).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris