algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El nucli costaner de Cala Morlanda serà dotat de serveis i zones verdes

La Sala executarà la seva ordenació urbanística amb 74 milions

Cala Morlanda, centenari assentament del litoral del terme municipal de Manacor i que es troba entre s'Illot i Portocristo, comptarà a partir del proper any, amb una dotació integral de serveis, asfaltament de carrers i amples zones verdes.

Respecte de la urbanització de cala Morlanda, Bernat Amer (AIPC), delegat de s'Illot i Na Morlanda, tal com es coneix popularment el pintoresc nucli costaner, ha posat de manifest que «a hores d'ara, l'Ajuntament de Manacor disposa d'un avantprojecte per dotar de serveis i urbanitzar cala Morlanda. Aquest estudi ha estat redactat per l'enginyer, Joan Morey».

L'avantprojecte consta de dues intervencions puntuals en el nucli costaner, que seran executades en dues fases diferents per dos organismes diferenciats. La primera intervenció de les quals afecta la segona línia del litoral i és la que executarà l'Ajuntament de Manacor amb un pressupost de 74 milions de pessetes.

Pel que fa a la segona intervenció, que comprèn la primera línia de la costa, serà duita a terme amb un pressupost que s'aproxima a l'ordre dels 98 milions de pessetes.

En aquest sentit, Bernat Amer va explicar que «el problema de la intervenció en la primera franja del litoral no la podrem tramitar únicament des de l'Ajuntament ja que correspon a la Demarcació de Costes a Balears informar si l'obra en qüestió es pot portar endavant o no». L'actuació en la primera línia de la costa de cala Morlanda consistirà a empedrar l'àrea, sempre conservant al màxim la seva peculiar articulació, fruit de més de 100 anys d'història. En l'actualitat, Na Morlanda no està asfaltada i a més, no posseeix cap tipus de servei. Els habitatges unifamilars han anat creixent d'una manera lliure, sense un traçat de voravies ni carrers. D'altra banda, les obres de la segona línia del nucli manacorí que pretén dur a terme la corporació municipal es fonamenten en l'asfaltament dels carrers, així com la construcció de voravies i la creació d'importants àrees verdes amb jardins de caràcter públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris