algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Dos mallorquins s'enfrontaran a la dura prova del Sàhara Marathon des Sables

Ferran Salom i Antoni Cifre fa un any que entrenen per poder córrer 7 dies al desert

97182

Ferran Salom i Antoni Cifre fa més d'un any que entrenen cinc dies a la setmana per estar preparats per a la Marathon des Sables de diumenge que ve.

Diuen que no volen emular l'actor Tom Hanks a la pel·lícula Forrest Gump. Emperò reconeixen que a un d'ells dos els agrada veure la televisió. I que va ser l'any passat mirant un programa del Canal 33 quan Ferran Salom i Antoni Cifre s'assabentaren de l'existència de la Marathon des Sables (és a dir, de les arenes). Llavors decidiren participar en aquesta cursa de resistència i d'autosuficiència que té lloc al sud del Marroc i on es reuniran al voltant de 700 participants. I de seguida començaren a entrenar.

Ferran Salom i Antoni Cifre són els únics mallorquins que s'han preparat per resistir els set dies que dura aquesta correguda a peu i per etapes, en què cada participant ha de demostrar la seva autosuficiència carregant amb el seu propi equip per cobrir una distància d'uns 220 quilòmetres. «Ningú de defora no et pot assistir ni et pot donar aigua. Encara que l'aigua no la transportam, la reparteix l'organització. Obligatòriament has de dur una brúixola, una bomba xucladora de verí i un antisèptic, i també bengales lluminoses i pastilles de sal. I a tot això s'ha d'afegir el kit de supervivència», comenta Cifre. Ferran Salom afegeix que com que la Marató se suposa que es fa també per ensenyar a respectar el medi ambient, «les botelles d'aigua no les pots tirar, les has de tornar i també els embolcalls, si no et penalitzen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris