algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Els empresaris de rent a cars diuen que el seu negoci «no és rendible»

El sector vol que el Govern impedeixi la instal·lació a sòl rústic

Els propietaris d'empreses de lloguer de cotxes analitzaren l'activitat que desenvolupa el sector en el decurs de la 23a assemblea de l'agrupació empresarial de rent a cars de les Balears, que va discórrer ahir en un hotel d'Illetes. Els empresaris consideren que, en aquests moments, es dimonitza el sector, culpant-lo de mals com la manca d'aparcaments, caos circulatori, manca de carreteres, consum de terriori i accidents de trànsit, «quan a l'hivern es redueix la flota de cotxes de lloguer a un 10% del total», va exposar el president de l'agrupació, Manuel Jiménez.

Per contra, Jiménez va assegurar que el sector del rent a car «du uns quants anys sens obtenir beneficis, perquè aquest sector no és rendible».

Apuntà que, a les Balears, cada any són més les empreses del sector que tanquen (24 el 1999), «la qual cosa suposa un 8% del total». Com a exemple, va exposar que les 286 empreses federades a les Illes tenen una flota mitjana de 50 vehicles que cobren una mitjana de 3.000 pessetes per dia de lloguer. «De manera que aquest és un negoci ruïnós per a la majoria de les empreses», apuntà Jiménez. L'agrupació estudià la proposta de limitar el nombre de vehicles en circulació. Sobre aquest punt el president assenyalà el difícil que resulta, tenint en compte que «el nombre de cotxes matriculats anualment a les Balears no varia des de fa tres anys (entre 23.000 i 25.000), la qual cosa no significa que no creixi, sinó que el sector es desprèn d'aquesta flota al final de la temporada turística, i que el 80% de les vendes en el lloguer de cotxes està inclosa en el paquet turístic, juntament al transport (avió) i l'allotjament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris