nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

La Brigada de Delictes Econòmics investiga Bitel per ordre judicial

La companyia ha lliurat al Tribunal les còpies dels documents readreçats

La Brigada de Delictes Econòmics de la Policia Nacional ja investiga el cas Bitel. Fonts judicials han confirmat a Diari de Balears que el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 9, Enrique Morey, que instrueix el cas de presumpte espionatge politicourbanístic, ha donat l'ordre que l'esmentada brigada comenci a esbrinar què hi ha al darrere del readreçament del correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme cap a l'ordinador de Sebastià Vallori, funcionari adscrit en comissió de serveis al gabinet de l'expresident del Govern i president del PP, Jaume Matas. Segons les esmentades fonts, la setmana que ve la Brigada de Delictes Econòmics interrogarà alguns del presumptes implicats en l'afer Bitel, que l'Executiu de Francesc Antich denuncià fa una setmana.

D'altra banda, Enrique Adán, conseller delegat de Bitel, lliurà divendres al Jutjat d'Instrucció número 9 una còpia de tots els documents que des del 1998 s'havien desviat cap al gabinet de Jaume Matas. Adán, que atribueix el readreçament a un «error tipogràfic» i en descarta la intencionalitat, ha estat la primera de les persones relacionades amb el cas que ha comparegut davant el jutge.

Així mateix, el Govern de Progrés presentà despús-ahir una suposada prova que Jaume Matas obtenia informació confidencial de la Comissió Insular d'Urbanisme.

En el debat de política general del 1998, Jaume Matas se'n vantà i exhibí un document. Joan Flaquer, portaveu del Partit Popular, havia afirmat que els papers de Matas s'havien destribuït a molta de gent en el Fòrum Ciutadà del mateix any. No obstant això, l'Executiu «provà» divendres que el text exhibit per Matas no era el que s'havia repartit al Fòrum, sinó un altre que havia sortit de l'e-mail de Francesc Quetglas, president de la Comissió Insular d'Urbanisme. El 1998, Matas destacà en la seva intervenció parlamentària la frase «bases de l'enquadrament», que segons el Govern no apareixia en el document del Fòrum Ciutadà. A més, el Govern adverteix que a la caràtula dels papers de Matas no hi apareixia l'anagrama Un pla per Mallorca. Fòrum del ciutadà, que sí que figura en el document repartit entre els participants al Fòrum.

Aquesta prova, juntament amb d'altres que el Govern no vol revelar fins que no arribi el moment oportú, han estat posades en mans del jutge Enrique Morey. Diari de Balears ha pogut saber que ni l'advocat que representa l'Executiu, Gabriel Garcias, ni alguns membres del Govern eren partidaris de presentar públicament els documents i el vídeo que suposadament delatarien Jaume Matas. Però l'Executiu es considerà en l'obligació de sortir al pas del desmentiment de Joan Flaquer. El Govern afirma que està en disposició de donar al jutge les còpies de seguretat de la documentació que es rebia a l'ordinador de Sebastià Vallori, funcionari adscrit en comissió de serveis durant l'època del presumpte espionatge al gabinet de Jaume Matas. No obstant això, reconeix que no pot administrar aquestes dades si no és per ordre judicial. «Hi ha hores i hores de disquet enregistrat», asseguraren ahir fonts de l'Executiu autonòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris