cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El GEM promociona les excursions pels camins reials de la zona del Galatzó

Diuen que en altres sectors de la Serra cada vegada hi ha més traves per als marxaires

La popular Marxa de Regularitat, que des de fa quatre anys organitzen conjuntament el Grup Excursionista de Mallorca (GEM) i la Secció de Muntanya del Club Pollença, i que tradicionalment es duia a terme al sector nord-occidental de la Serra, per Tossals Verds i fins a Sóller, es traslladarà enguany a la zona del Galatzó en un nou itinerari que va des de Puigpunyent fins a Esporles, passant per Estellencs i Banyalbufar. La intenció és, segons els organitzadors, canviar l'itinerari tradicional cap a una zona on la marxa pugui transcórrer íntegrament per camins públics i a la vegada cridar l'atenció sobre l'existència d'aquestes antigues vies de comunicació rural de la Serra i de la necessitat de, potenciant-ne l'ús turístic i lúdic, exigir la conservació d'aquest patrimoni. Un altre motiu important que ha impulsat a canviar l'itinerari tradicional ha estat el fet que al sector nord de la Serra cada vegada hi ha més dificultats per circular-hi lliurement. Així, els organitzadors es queixen que a l'itinerari de Tossals Verds hi ha la finca de s'Alcadena que ha prohibit el pas pel seu interior, o bé d'altres com són les de Massanella i Solleric a les quals els propietaris volen cobrar peatge als excursionistes.

És per tot això que es trià la zona del Galatzó i de la Mola de Planícia, perquè hi ha una antiga i valuosa xarxa de camins públics que, fins a finals del segle XIX, servien per unir a peu o en bístia els pobles dels voltants.

Així, els marxaires que vulguin participar en aquesta excursió no competitiva i amb un fort component cultural podran circular sense cap problema per camins com el que va d'Estellencs a Banyalbufar, que va ser netejat pel GEM l'any passat per fer-lo de bell nou transitable, o pel camí anomenat «dels Pescadors» que uneix Esporles amb el Port des Canonge, o també pel camí des Correu, que és propietat del Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris