algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Inicien el programa pilot per a la prevenció dels conflictes juvenils a les escoles

Preveuen que s'aplicarà de manera estable abans de tres anys

La Direcció General de Menors del Govern ha iniciat un programa de prevenció i tractament de les situacions en què es produeix conflictivitat juvenil; aquest programa començarà enguany a vuit instituts de les Balears, amb la pretensió d'aplicar solucions a aquesta problemàtica entre els estudiants de 12 a 18 anys de edat.

El programa, que serà aplicat en principi de manera experimental, posarà en marxa accions «innovadores» de prevenció, igualment com les adreçades a contexts socials i institucions responsables de la formació i orientació de joves.

La violència juvenil a les Balears «no és una problemàtica preocupant», sinó que és semblant a la que es produeix a la resta de l'Estat i incideix molt menys respecte d'altres països, en què es registren situacions tràgiques, segons comentà ahir la directora general de Menors, Aina Radó, en el transcurs de la roda de premsa que oferí per presentar aquest programa.

Això no obstant, la «preocupació» de la Direcció General de Menors del Govern per aquest problema ha ocasionat que la Conselleria de Benestar Social engegui aquest projecte que afectarà tots els instituts de l'Arxipèlag i que comptarà amb la col·laboració dels ajuntaments i dels consells insulars de les Balears.

De fet, com a acció preventiva s'han dissenyat unes comissions tècniques municipals en què participaran les institucions i entitats relacionades amb el món juvenil, a les quals també tindran veu, a més dels educadors, els joves amb l'objectiu que s'hi involucrin i plantegin solucions a aquesta problemàtica.

La funció d'aquestes comissions serà, a partir del coneixement pràctic de la realitat, «valorar les necesitats i canalitzar i donar respostes innovadores a les demandes institucionals», comentà Radó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris