algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El Govern du al jutge el vídeo en què Matas mostra un document del CIM

El Govern du al jutge el vídeo en què Matas mostra un document del CIM

El Govern demostrà ahir que el document del Consell de Mallorca exhibit per Jaume Matas en el Parlament l'octubre de 1998 no és el que va mostrar el diputat del PP Joan Flaquer per justificar que el seu partit manejava informació pública i no secreta de la institució insular.

Com es recordarà, l'Executiu, com a indici de l'accés del PP a informació interna de la Comissió d'Urbanisme mitjançant un suposat desviament del seu correu electrònic, aportà un vídeo d'una sessió del debat parlamentari de política general celebrat l'octubre de 1998. En aquest vídeo es pot observar Matas amb un document intern del Consell sobre els criteris del pla territorial parcial de l'Illa. Immediatament, el PP, a través de Joan Flaquer, explicà que el document manejat per Matas en aquella intervenció no era secret ni intern, sinó uns papers públics repartits pel mateix Consell durant el fòrum ciutadà «Un pla per Mallorca», celebrat el setembre anterior.

Ahir, el Govern recuperà la filmació de Matas, on es pot comprovar que la portada del document que té entre les mans no és la del que mostrà Flaquer, sinó una altra. A més, Matas llegí el títol de la portada: Criteris per al pla territorial parcial de Mallorca. Bases de l'enquadrament. Document intern de treball. El conseller de Presidència, Antoni Garcies, i el conseller de Treball, Eberhard Grosske, explicaren ahir que el títol llegit per Matas sí que és el d'un document intern del Consell i que arribà a les seves mans, presumptament, pel desviament del correu electrònic de la Comissió d'Urbanisme. Grosske destacà que una frase com Bases de l'enquadrament no es diu si no es té escrita al davant.

Garcies no dubtà a envestir contra Matas i Flaquer: «Durant tots aquest dies hem escoltat els insults, les mentides i les trampes de Matas i Flaquer. Amb el document del fòrum, han volgut enganar els mitjans de comunicació i els ciutadans. El PP està utilitzant males arts polítiques amb un alt grau de cinisme i amb mentides ignominioses. Per part del Govern, aclarirem totes aquestes qüestions fins al final i aportarem tota la informació pertinent al jutge, a més, evidentment, de la que ell ens demani».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris