algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Joan Mayol valora en 210 milions les pèrdues causades per la calabruixada

Afectà 550 hectàrees, de les quals 300 són d'ametler i 220 de patata

La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha valorat en 210 milions de pessetes les pèrdues ocasionades per la calabruixada del passat diumenge a distints cultius de sa Pobla, Muro i Santa Margalida. Segons els càlculs del departament autonòmic dirigit per Joan Mayol, el calabruix afectà 220 hectàrees de patata, 30 de producció hortofrutícola i 300 d'ametler.

A proposta de la Conselleria, el Consell de Govern aprovà ahir habilitar un crèdit extraordinari de 150 milions de pessetes per tal d'adoptar una sèrie de mesures orientades a pal·liar els efectes perjudicials que el calabruix i la sequera han provocat entre els productors del sector agrari de les Illes. Aquesta quantitat s'afegeix al pressupost de 152 milions de pessetes que ja havia reservat la Conselleria amb aquest objectiu, de manera que la quantitat total serà de 302 milions de pessetes.

Mayol, en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, felicità els equips tècnics de la seva Conselleria per la rapidesa amb què actuaren després de la calabruixada del passat diumenge. Així, el conseller explicà que «dilluns ja es feren les inspeccions. Dimarts es començava a disposar dels productes fitosanitaris per afrontar el mal. Dimecres es muntava el dispositiu operatiu de distribució de fitosanitaris. Dijous es procedí al seu repartiment. I avui divendres (ahir per al lector) ja hem atès més de 100 peticions d'aquests productes, dels quals disposam d'uns mil quilos. Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de sa Pobla».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris