cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Salut Laboral diu que les obres del centre no compleixen la normativa de renous

Esquerra Unida-Els Verds demana a Cort que faci complir les normatives a les constructores

Un informe del servei d'Inspecció de Salut Laboral ha tornat a demostrar que els treballadors de les empreses de construcció que operen en el centre de Palma incompleixen les normatives mínimes de seguretat. En una inspecció realitzada entre els treballadors de les empreses Ferrovial, Cinsa, Incomarra i Llabrés Feliu, s'ha pogut demostrar que tan sols un dels 47 operaris que feien feina en les obres visitades emprava els cascos antirenou.

La inspecció es va fer a instàncies del grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds, que va exposar el passat 17 de març la necessitat d'aquesta inspecció per valorar el nivell de compliment de la normativa de seguretat en el treball, especialment «en tot allò que fa referència a la protecció contra renous per part dels treballadors que hi fan feina», segons Lila Thomàs.

En vista dels resultats que han obtingut els membres de Salut Laboral, el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds ha demanat als responsables del govern de Cort del PP «que facin complir la normativa de seguretat a totes les empreses concessionàries de les obres al centre de Palma». S'ha de destacar que els resultats d'aquest servei d'inspecció es remetran a la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Palma, dependents de l'Administració Perifèrica de l'Estat.

L'informe del Govern Balear assegura que «la denúncia es refereix a l'emissió de renou de les obres, que procedeix de la utilització de compressors per obtenir la pressió necessària dels martells automàtics, i la que produeixen les pales i les picadores automòbils».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris