cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

L'anorgàsmia afecta la cinquena part de la població femenina

Això no obstant, un 60% sap obtenir plaer masturbant-se

Una cinquena part de la població femenina experimenta dificultats per arribar a l'orgasme, especialment en el cas de la penetració sexual; però «la major part d'aquestes dones no pateix cap mena de problemes per assolir aquesta fita en el cas d'una estimulació pròpia», és a dir, en una masturbació efectuada per ella mateixa. Així ho explicava ahir a Palma la psiquiatra nord-americana Sandra Leiblum (codirectora del Centre per la Salut Sexual i Marital de Nova Jersey), qui participà del I Simposi Internacional sobre Disfuncions Sexuals Femenines, organitzat pel Centre d'Urologia, Andrologia i Sexologia (CUAS, amb seu a Madrid i a la Clínica Rotger de Palma).

Segons la doctora, d'aquesta cinquena part de dones anorgàsmiques, un arc ampli "entre el 30 i el 40 per cent" mai no ha experimentat l'orgasme al llarg de la penetració, mentre que entre un 5 i un 8 per cent mai no ha experimentat cap mena d'orgasme.

Leiblum atribuí principalment aquesta anorgàsmia a la preocupació de la dona per oferir satisfacció a la seva parella «sense pensar en ella metixa»; però també a la manca d'estimulació adient (o de la durada d'aquesta estimulació) per part del seu company. Un darrer factor social hi intervé, segons Leiblum: la manca de comunicació que impideix la dona explicar el seu company (entès en aquest cas com home) les claus d'aquesta estimulació.

El sentiment de culpabilitat, la por, la inseguretat en la ralació i els tabús lligats a la religió són alguns dels factors que «influeixen en la inhibició de l'orgasme», segons Leiblum, per qui «per entendre la sexualitat femenina cal entendre la de la parella».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris