muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

UM insisteix en un parc de la Serra amb un nucli inicial de finques públiques

«No estam en contra d'un àmbit de tota Tramuntana, però hem de convèncer els propietaris»

Miquel Àngel Borràs, com a representant d'Unió Mallorquina, va insistir ahir a defensar la proposta del seu partit referent a crear un parc natural de la serra de Tramuntana amb un nucli inicial i central de finques públiques. La idea d'UM fou qüestionada pel director general de Biodiversitat, Josep Manel Gómez, en considerar que aquesta opció «és inviable perquè deixaria buits de contingut els objectius i la filosofia legal».

Segons Gómez, «els criteris a l'hora de declarar un parc natural s'han de basar en els valors naturals i els béns a protegir, no en la titularitat dels terrenys afectats. El resultat seria un mosaic inassumible i gestionable, mancat de qualsevol sentit i coherència». Borràs, que també és el responsable de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca, afirma que «UM no està en contra que Tramuntana sigui un parc natural. El que plantejam és començar per les finques públiques i després convèncer els particulars d'incorporar-se al parc natural amb un model de gestió en els terrenys públics. Si no, els propietaris poden considerar la declaració com un càstig».

Borràs negà que la seva proposta es basi en finques disgregades perquè «precisament, hem presentat una alternativa en què les finques estan unides. El que s'ha de tenir molt clar és que sempre fa por als propietaris que véngui algú de fora, en aquest cas l'Administració, per ordenar les finques privades sense poder dir res».

Miquel Àngel Borràs reivindica «un parc natural fet entre tots, inclosos ajuntaments, consell i entitats cíviques. Aquesta és una qüestió que s'ha de tractar amb un diàleg obert. Si no ho feim així, donam armes als qui volen que no es faci res», en referència a les reunions convocades a alguns pobles, abans de les passades eleccions, en les quals s'explicava que un parc natural suposa perdre les terres o els drets de propietat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris