algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

L'oposició diu que l'informe del Govern deslegitima el nou PGOU de Nájera

La batlessa intentarà justificar davant Medi Ambient els criteris del pla d'ordenació

L'oposició a l'equip de Govern de Margarita Nájera, Partit Popular (PP) i Unió Mallorquina (UM) va reaccionar ahir amb contundència davant l'informe desfavorable de la Comissió de Medi Ambient del Govern Balear sobre el futur Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi.

L'informe redactat per la comissió, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, recomana, entre altres coses, que no es classifiqui l'àrea rural de Son Font com a sòl urbà, "i així evitar l'edificació de prop de 30 parcel·les" i que no es desenvolupi l'urbanitzable de Peguera que afectaria àrees de bosc i garriga. Així i tot, el document no és vinculant per a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular, a qui va dirigit l'informe.

Des d'UM, el seu regidor Isidre Cañellas va assegurar que «l'informe deslegitima el discurs de sostenibilitat del govern municipal i tota l'aureola mediambiental de la que fa gala». «Per una part crida l'atenció davant el projecte de la marina de Magaluf, per l'altra, considera que causa greus perjudicis mediambientals l'urbanitzable de Peguera i, finalment, no recomana que Son Font esdevengui sòl urbà», va explicar Cañellas. «En el cas de Peguere, s'ha d'idear una solució a la manca d'habitatge a la zona, que és molt necessari, i en el tema de Son Font, des del meu punt de vista, és una herència i s'ha d'acceptar la realitat, igual que altres herències com Santa Ponça, Palmanova, etc..».

Per la seva part, Cantarero va coincidir en l'efecte que ha de provocar l'informe en l'equip de Nájera, contrari a la seva política urbanística, però no es va mostrar esperançat que la CIU «el tengui en compte en la seva revisió del PGOU, ja que ja va fer un informe sobre Son Font que permetia a l'Ajuntament continuar endavant amb la declaració de sòl urbà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris