muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Querella contra la societat Alcázar per una presumpta «pilotada» de 700 milions

La denúncia, que afecta tot el consell d'administració, s'ha presentat a Chiclana (Cadis)

L'accionista de la Immobiliària Alcázar Jaume Moll Triay ha interposat una querella criminal contra tot el consell d'administració d'aquesta societat per un suposat delicte d'apropiació indeguda o d'administració deslleial, i l'ha acustat d'una «pilotada» de 700 milions de pessetes.

El mateix Moll va informar ahir que la causa de la querella, que ha estat presentada i admesa a tràmit en el Jutjat d'Instrucció número 2 de Chiclana (Cadis), és que el consell d'administració d'Alcázar «va disposar fraudulentament del patrimoni que administrava en benefici propi i en perjudici de la seva societat titular». Concretament, els querellats són el president de la dita immobiliària i subdirector general de la Caixa d'Estalvis de Balears, Sa Nostra, Antonio Ruiz Miñarro; els consellers de la societat, Javier Camp Vila i Pierre Linden, i els apoderats Eduardo Ferreras Montes i Miguel Alcántara.

Segons la denúncia, entre agost de 1998 i gener de 1999 es produïren «uns beneficis d'almenys 700 milions de pessetes», obtinguts a través d'operacions de compravenda fetes pels demandats en la seva doble condició de consellers o apoderats de la immobiliària i compradors alhora. L'objecte del procés va ser una finca ubicada en la urbanització gaditana de Novo Sancti Petri, que l'any 1998 era propietat de la dita immobiliària amb un valor en el mercat que vorejava els mil milions. Segons Moll, el dia 13 d'agost d'aquell any, Alcántara va dividir la finca en set parcel·les, cinc de les quals varen ser venudes el 23 d'octubre per Ruiz Miñarro per 570 milions.

Els compradors d'aquestes parcel·les foren Resort Sevilla, S.L. "en un 45%", que és propietat de Ferreras Montes, apoderat d'Alcázar, la seva esposa i els seus dos fills; Inova Bahía de Cádiz "en un 10%", societat constituïda pocs mesos abans d'aquesta compra i l'administrador de la qual és el també apoderat Alcántara; i Mantuván, S.A. "en el 45% restant", integrada accionarialment per Camp Vila, conseller d'Alcázar. Moll sosté, en la seva querella, que la immobiliària «va vendre a societats controlades pels seus consellers o apoderats cinc de les set parcel·les segregades de la finca originària».

Les dues parcel·les restants també foren venudes a la societat Resort Sevilla, S.L., que, com s'ha dit, és propietat de Ferreras, que, abans d'aquesta compra, havia sol·licitat llicència municipal de construcció a l'Ajuntament de Chiclana. Llicència que li va ser concedida.

Posteriorment, entre desembre de 1998 i gener de 1999, les cinc parcel·les foren venudes per 1.243 milions, la qual cosa, segons Moll, suposa per als querellats uns beneficis de més de 670 milions. El denunciant sosté igualment que els membres del consell d'administració «compraren i s'autoautoritzaren la venda ells mateixos a un preu molt inferior al del mercat i, en menys de cinquanta dies, n'obtingueren uns grans beneficis», que haurien d'haver revertit en la immobiliària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris