algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Parlament accepta avui la comissió d'investigació dels vots argentins

Santiago Ferrer, diputat de la COP de Formentera, vol «arribar fins al fons»

El diputat de la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP) de Formentera, Santiago Ferrer, és l'encarregat de presentar en la sessió plenària d'avui al Parlament balear la proposta de creació d'una comissió no permanent d'investigació «sobre possibles irregularitats en l'empadronament de ciutadans no residents a les Illes Balears».

Ferrer, que s'acollirà a l'article 51 del Reglament parlamentari per sol·licitar la creació de l'esmentada comissió en representació del Grup Parlamentari Mixt de la Cambra autonòmica, explicava ahir que la seva intervenció començarà amb una descripció dels fets acompanyada pels antecedents dels resultats electorals tinguts a Formentera en les últimes contesses electorals.

La importància «vital» d'un escó autonòmic com el de la petita pitiüsa no lliura, segons Ferrer, de cap sospita la inclusió de 74 argentins en el cens formenterer. Ni això, ni la relació d'aquest aspecte amb l'article 24.6 de l'Estatut d'Autonomia "que fa referència a la necessitat que dues illes diferents votin a favor dels pressuposts per a la seva aprovació" seran passades per alt en l'exposició de motius d'avui del diputat formenterenc.

L'exposició dels fets, la política de subvencions a les llars de Balears a Argentina i el control de l'Executiu balear en matèria d'ajuts tindran també la seva corresponent «valoració política», va dir Ferrer. «Es tracta d'aclarir quina va ser l'actuació del Govern Matas i la relació d'aquesta actuació amb la normativa vigent sobre el vot dels emigrants», afegeix el diputat.

«Què pretenien fent votar 74 argentins a Formentera?», és la pregunta que engloba tota la tasca de la comissió d'investigació que quedarà aprovada avui pel Parlament balear, segons Ferrer. El diputat diu que la seva intenció és «arribar fins al fons» de la qüestió. «Es tracta de posar en evidència que ha passat tot o no ha passat res, caigui qui caigui», assevera el diputat i conseller per afers de Formentera del Consell Insular d'Eivissa i Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris