cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El Govern balear compra dues finques a Albarca i es Verger per 1.200 milions

És l'inici d'una futura xarxa pública d'espais naturals de 3.000 hectàrees d'extensió

L'Executiu balear va informar ahir de les primeres passes de la Comissió Interdepartamental de Turisme (CIT), un òrgan de recent creació que pretén encetar, segons va informar el president Francesc Antich ahir mateix, «un camí de col·laboració horitzontal» entre el Govern i diverses conselleries. La primera decisió d'aquesta comissió ha estat la compra d'Albarca i es Verger per 1.200 milions de pessetes amb l'objectiu de crear una «xarxa d'espais públics» a les Illes Balears.

La CIT, constituïda mitjançant el Decret 211/1999 del passat 24 de setembre, ha comprat aquestes dues finques situades al nord de la península d'Artà i que comprenen gran part del massís muntanyenc del cap Ferrutx. Albarca i es Verger estan confrontades i tenen una superfície global de 1.128 hectàrees, per les quals el Govern pagarà 1.200 milions de pessetes. El pagament serà efectuat en tres terminis anuals de 400 milions entre els anys 2000 i 2002.

«L'adquisició d'aquestes finques forma part de la política proteccionista i de protecció del territori iniciada pel Pacte de Progrés amb la intenció de dotar les Illes Balears d'una xarxa d'espais naturals públics», va declarar Antich. Albarca i es Verger són propietat d'un sol propietari, Àlvaro Roca de Togores, la qual cosa n'ha facilitat el tràmit de compra. Els primers pagaments es faran a compte dels pressuposts, però Antich va anunciar que la previsió del Govern és que en un futur es faci a compte de l'ecotaxa.

La xarxa d'espais naturals de titularitat pública no estarà «completa» fins que tengui un gruix d'un mínim de 3.000 hectàrees, segons va reconèixer ahir el conseller de Turisme, Celestí Alomar, que va comparèixer juntament amb Antich per informar de la posada en marxa de les activitats de la CIT. «La xarxa no estarà oberta al públic, sinó que els criteris pels quals es regirà serà per actuacions relatives a la protecció de la natura», va afirmar Alomar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris