algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Comença el judici per la mort del nin a causa de les mossegades de Copi

L'ensinistrador de l'animal explicà que el ca no era agressiu, però sí dominant

El judici contra Alfredo Cordero, el propietari del dogo argentí que matà a mossegades un nin de cinc anys a Can Picafort el passat 29 de gener començà ahir a Inca. El fiscal del cas demana un any de presó; Marta Rossell, l'acusadora particular, nom dels pares en demana quatre anys de pena, mentre que l'advocat defensor, Juan Luis Matas, considera justa l'absolució del seu client.

L'ensinistrador que ensenyà Copi declarà ahir davant el jutge que el ca era dominant però de cap manera no el considerava agressiu ni perillós. I que quan tingueren lloc els fets no s'acabà de creure el que ocorregué.

Alfredo Cordero, el propietari del ca «assassí» declarà durant unes hores davant del jutge i respongué totes les preguntes que li formularen els magistrats. L'home explicà que havia prohibit al seu fill treure a passejar el ca sense el seu permís. Digué que el dia en què tot ocorregué el seu fill havia tret els cans (Copi i una cussa dogo de Burdeus) a passejar sense la seva autorització. Al fill se li escaparen els animals, als quals perdé de vista. Per un temps superior a les tres hores estigueren perduts i sense poder localitzar-los. Va ser en aquest temps quan el dogo argentí cometé l'atac mortal al nin Francisco Miguel Hiraldo Vega.

L'acusat es mostrà en tot moment molt afectat pel que succeí i en un parell d'ocasions li botaren les llàgrimes dels ulls. El moment en què el fiscal l'interrogà, així com el moment en què la mare del nin declarà, foren els moments en els quals es va veure més afectat Alfredo Cordero. L'home negà en tot moment que tingués el ca sense fermar pel corral de casa seva, tal com ho havien dit els veïns. Assegurà que el ca només sortia a passejar sota la seva vigilància, i que el dia en què es produïren els fets va ser per «accident».

Per la seva banda, el fill major de l'acusat reconegué que els seus pares li havien prohibit que dugués a passejar el ca. Declarà que no va complir l'ordre dels seus progenitors i que devers les tres de l'horabaixa d'aquell fatídic divendres 29 de gener «va treure els dos cans perquè fessin les seves necessitats». El jove digué que amollà la cussa, però que Copi estava ben fermat. Tot i això, l'animal escapà sense que el jove pogués evitar-ho. També confessà que aquell no era el primer cop que passejava el ca sense el permís dels seus pares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris