cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

La temporada que ve la badia del Port es podria veure lliure de iots fondejats

Els col·lectius afectats discrepen sobre la decisió d'ampliar l'àrea sense embarcacions

Si la proposta que l'Ajuntament de Sóller ha fet a la Direcció General de Costes d'ampliar fins al límit legalment permès de 200 metres la zona balisada de la badia del port (en què no es permet ni la navegació ni l'ancoratge) surt endavant, la pròxima temporada turística l'aspecte del port i la seva qualitat ambiental poden canviar radicalmet.

De fet, l'ampliació fins als 200 metres de la costa, que han proposat conjuntament les regidories de Medi Ambient i Turisme i que ja disposa del vistiplau del Govern, podria significar que els vaixells que entrassin a la badia per fondejar-hi haurien de tornar-ne a sortir i partir cap a un port proper, excepte en els casos prevists per la seguretat marítima en el cas de necessitat de refugi.

La sol·licitud d'ampliació de la zona lliure de iots i barques ha agafat per sorpresa la majoria de col·lectius afectats com són clubs nàutics, oposició i comerciants i restauradors del Port de Sóller i fins i tot els que ja fa temps que reclamaven com a mesura de màxima urgència la limitació de l'ancoratge al mig de la badia, sobretot la Coordinadora per la Base.

Segons Sebastià Moragues, regidor del Partit Independent del Port i Sóller (coalligat amb el PP) ha manifestat que desconeixia els detalls de la mesura, però es mostrà convençut que «si es tracta d'una nova puntada de peu als iots que ens volen visitar, em pareix extremadament negatiu, ja que actualment a les cartes nàutiques el port de Sóller ja surt amb una àncora negra (inexistència de serveis portuaris i dificultat per amarrar). Si ara, a més, hi prohibim l'ancoratge, la imatge del port serà encara més tercermundista». De tota manera, Moragues assegurà que el seu partit investigarà la legalitat de la mesura.

De la seva banda, la Coordinadora per la Base ha mostrat la seva satisfacció, ja que la limitació i l'eradicació de l'ancoratge a la badia ha estat sempre una de les principals reinvidicacions del col·lectiu. Un dels seus representants, Carlos Zayas, assegura que en la darrera entrevista mantinguda amb el director general de Ports i Litoral, Onofre Rul·lan, aquest manifestà la seva total disposició a llevar els iots fondejats a la badia, una de les principals causes de la mala qualitat ambiental de l'aigua del port i una nefasta imatge amb vista al turisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris