algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El CIM destina 285 milions a tres projectes per apropar la informàtica als ciutadans

La idea és que «Mallorca no necessita un Parc Bit, sinó que tota Mallorca ha de ser un Parc Bit».

El Consell Insular de Mallorca invertirà 284'7 milions de pessetes en tres actuacions destinades a potenciar l'accés dels ciutadans illencs a les noves tecnologies de la informació.

La Comissió de Serveis Generals del CIM desenvoluparà tres iniciatives amb aquest objectiu: redacció d'un pla estratègic per a la incorporació de Mallorca a la societat de la informació, amb un cost de 8 milions; un altre pla director actualitzarà i automatitzarà els serveis administratius i d'informació de la pròpia institució, amb un pressupost de 11'6 milions de pessetes i, finalment, s'adequarà la instal·lació dels serveis de comunicació interna del CIM (dades, veu i vídeo) a través de la xarxa corporativa, que implicarà una inversió de 265 milions de pessetes. Segons els responsables del CIM, «Mallorca no necesita un Parc Bit, sinó que tota Mallorca ha de ser un Parc Bit».

Els estudis s'adjudicaran mitjançant un concurs públic i implicaran la creació d'una xarxa de mediateques, de tal manera que no serà necessari tenir un ordinador a casa per connectar amb el CIM. La institució dotarà de terminals a ajuntaments, biblioteques, aeroport i punts d'informació turística des d'on qualsevol personal podrà connectar-se a Internet. Les actuacions també inclouen la connexió gratuïta a Internet per tots els mallorquines, amb la corresponent adreça de correu electrònic i la signatura d'un acord amb els operadors de telefonia, per tal d'aconseguir una millora de la cobertura dels mòbils a l'Illa i per millorar les infraestructures avançades de telecomunicacions. El CIM vol forçar la col·locació d'antenes compartides entre operadors per reduir l'impacte paisatgístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris