cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

CCOO vol que el Govern es defineixi sobre la legalitat del pacte docent

Assegura que la Plataforma d'interins no representa la majoria del col·lectiu

La secció sindical de Comissions Obreres a l'Administració autonòmica ha denunciat l'actitud passiva del Govern amb relació als recursos judicials presentats contra el pacte d'estabilitat del col·lectiu docent. «L'Administració té la responsabilitat i l'obligació de vetlar pel respecte dels drets fonamentals per a l'accés a la Funció Pública i s'ha de definir clarament sobre la legalitat de determinats pactes d'estabilitat».

El sindicat CSIF ha presentat un recurs contra el pacte d'estabilitat dels ensenyants, al qual s'han personat la Conselleria d'Educació i Cultura i la resta de sindicats del sector, mentre que la Conselleria de la Funció Pública i Interior no s'ha pronunciat sobre el tema.

En un comunicat, CCOO qualifica «d'inadmissible i esperpèntica» la declaració de persecució ideològica per part del sindicat denunciada pel portaveu de la Plataforma d'interins, Bartomeu Alcover. CCOO recorda que l'objectiu de la seva actuació ha estat aconseguir condicions d'igualtat per a tots els ciutadans en l'accés a l'Administració.

El sindicat recorda que a l'única reunió mantinguda amb la Plataforma, CCOO els va manifestar que no faria costat a les seves pretensions per considerar-les injustes i basades en la desigualtat. Segons el comunicat, Bartomeu Alcover assistí a la mesa general de negociació quan es va aprovar amb el vot del CSIF (que el va convidar a la reunió) el projecte del borsí d'interins que fou declarat inconstitucional.

Comissions Obreres rebutja la representativitat de la Plataforma d'Interins. «No representa la majoria d'interins que treballen a la CAIB i, sense dubte, no representa els afiliats de CCOO». Pel sindicat, l'únic pacte d'estabilitat defensable és l'oferta pública anual, «cosa que no han reclamat mai aquests interins i sí els afiliats a CCOO».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris