cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El PSM de Palma demanarà al Govern que derogui l'actual Llei de camps de golf

Actualment aquesta normativa reconeix el seu interès social per atreure turisme d'hivern de qualitat

El grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma demanarà al Govern balear que modifiqui o derogui la Llei de camps de golf. Aquest fet es produeix després que el Tribunal Superior de Justícia de Balears hagi estimat un recurs de cassació interposat per Cort i els promotors del golf de Puntiró contra la sentència del contenciós administratiu que va interposar el PSM per tal d'anul·lar la declaració d'interès social d'aquest camp de golf concedida pel Consell Insular el desembre de 1992.

En l'admissió d'aquest recurs de cassació s'anul·la la sentència del TSJIB d'acord amb què l'interès social dels camps de golf a les Balears està afirmat genèricament al màxim nivell a la Llei 12/88 de camps de golf. S'ha de recordar que el recurs de l'Ajuntament i dels promotors també va ser interposat per part del Consell Insular de Mallorca, però quan va entrar a aquesta institució el Govern del Pacte de Progrés, la institució es retirà del recurs.

A l'exposició de motius d'aquesta llei es diu que es considera altament necessari potenciar aquesta important font d'ingressos per atreure turisme d'hivern de qualitat, i potenciar així la desestacionalització. Segons, per tant, la Llei de camps de golf el Tribunal Suprem considera que ningú no pot dir que no existeix interès social en la instal·lació de camps de golf, atès que el mateix legislador autonòmic així ho ha afirmat.

El PSM considera que «els camps de golf duen a un important consum de territori, i que la major part de vegades no són més que una excusa per implantar oferta complementària a més de tenir un elevat consum d'aigua» com a principals motius per modificar la llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris