algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els universitaris de la UIB, entre els menys solidaris en donacions de sang

Els més de 14.000 alumnes que estudien a la UIB just n'aporten 438 bosses anuals als bancs

Amb 438 donacions anuals, els universitaris de les Illes Balears es troben entre els menys solidaris de tot l'Estat espanyol: aquest humil 3 per cent de donants en una comunitat superior als 14.000 alumnes s'enfronta a la solidaritat d'universitats com la de Granada, on aquesta taxa arriba al 41 per cent, amb 9.000 donacions anuals per part d'una població de 22.000 alumnes.

Així es desprèn d'un mostreig efectuat al llarg del curs 1997-1998 en 12 universitats, al qual ha tingut accés Diari de Balears. A l'estudi es conclou que només una de les universitats analitzades "la de Jaén" es troba per sota de la balear, amb un 2'9 per cent d'alumnes donants; entre les més destacades, contràriament, es troba la de Màlaga, amb un 34'7 per cent de donants.

La sang universitària és precisament una de les més cobejades pels diferents bancs de sang, que disposen de joves solidaris i voluntariosos per satisfer les demandes dels diferents hospitals; a les Illes, però, això no és possible: el mínim de 30.000 bosses que han de menester els refrigeradors del Banc de Sang i Teixits "aportades per la Germandat de Donants de Sang" prové majoritàriament dels seus associats, no d'aportacions espontànies.

En defensa dels universitaris balears paga la pena dir que, fins ara, l'extracció de sang no ha estat una tasca fàcil al campus illenc: la manca d'espais habilitats per a aquesta finalitat obligà la Germandat a rebre donacions en envelats desmuntables... o massa desmuntables, com fou demostrat la primavera passada, quan els forts vents arrabassaren íntegrament una d'aquestes tendes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris