algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Una Fira de Tardor amb olor de sant Antoni

L'estand de l'Ajuntament repartia trossos d'espinagades per donar a conèixer als visitants la cuina poblera

La Fira de Tardor de sa Pobla ahir feia oloreta de sant Antoni. L'Ajuntament s'encarregà de muntar una paradeta enmig de la plaça i repartir trossos d'espinagada. Just a devora, un grup de poblers i pobleres mostraven als visitants com es fan les millors espinagades pobleres.

Emperò, ahir, les espinagades no es repartien de franc, com tampoc la porcella sense ossos que es feia tastar en un altre expositor. I, clar, sempre hi ha aprofitats que ho volen tastar tot. Però, quan han de pagar, reculen. I això és el que varen fer dues dones ben mudades per anar a fira. Havien agafat el plat i feien coa per aconseguir el tros d'espinagada. Però quan s'adonaren que no la regalaven, tornaren enrere de seguida i deixaren el plat en el seu lloc.

L'exposició de fotografies i de la maquinària que es feia servir per conrear l'arròs pobler a les veles també despertà aquesta oloreta de sant Antoni. I encara més quan se sentia llunyà el so de la xeremia. Una colla de xeremiers passejà durant tot el matí amunt i avall del recinte firal, des del passeig del Tren, on hi havia els animals, i fins a la plaça.

Molta gent comentava ahir que era la primera vegada que recorria el passeig del Tren, estibat de races autòctones i també de mostres d'altres animals de fora. En acabar el passeig, just a dins una finca que hi ha anant cap a Muro, havien tancat un rotlo perquè els cavallistes de Menorca i els de sa Pobla demostrassin el seu domini damunt l'animal.

Els genets es defensaren força bé, però el locutor va quedar curt. Més encara quan va confondre un cavall sanat amb un «egua ben guapa». El públic xiulà i al locutor no li quedà més remei que rectificar.

L'antiga estació del tren, ara reformada, ahir obrí les portes per acollir una mostra de mobles antics. La gentada hi entrava i voltava en fila tota la mostra. Els que tal volta ho tingueren més difícil per voltar foren els que entraven al bar de ca sa Mis, que hi ha just al començament de la plaça. Allà, Ferran Pisà exposava les seves darreres pintures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris