algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Son Servera i Capdepera, els més joves

Ambdós pobles són una excepció perquè de cada 100 persones 51 són grans

És un fet prou constatat que el grup d'edat de les persones grans, de cada vegada, disposa d'una major presència dins la societat mallorquina. No obstant això, contràriament a aquesta tendència general cap a l'envelliment, dos municipis de la comarca del Llevant, Capdepera i Son Servera, tenen una major proporció de joves. Son Servera representa el nucli més jove del Llevant ja que el nombre de grans per cada 100 persones és tan sols de 51, la resta són joves. Capdepera és el segon municipi menys envellit amb 71 persones grans per cada 100, segons dades de la Comissió de Benestar Social del Consell Insular.

Ambdues localitats llevantines reben contingents de població immigrant en edat de treballar i formar una família. Aquesta característica està íntimament lligada amb la condició de nuclis turístics que tenen Capdepera i Son Servera. La forta demanda en el sector hoteler i de la construcció atreu famílies joves de la Península que sovint s'estableixen a l'Illa com a residents permanents.

Per aquest motiu, les dades demogràfiques d'ambdós nuclis turístics contrasten amb la resta de municipis de la comarca: Artà, Sant Llorenç, Manacor, i fins i tot, Felanitx i Porreres, que per proximitat geogràfica s'han inclòs en l'estudi poblacional. En tots aquests nuclis, el nombre de persones grans és superior als joves, en especial a Porreres, on per cada 100 joves, hi ha 205 majors de 65 anys. Aquesta data no és estranya, ja que Porreres forma part del Pla, la comarca més envellida de Mallorca.

D'aquestes xifres obtingudes per la Comissió de Benestar Social del Consell Insular es desprèn que tots aquests municipis, menys Porreres, experimenten un important creixement de població que supera la mitjana de Mallorca. És un fet rellevant, perquè la base de la piràmide de població illenca de cada cop és més estreta. Aquestes i moltes altres dades que fan esment al tema dels serveis socials, la joventut i la vellesa, s'han muntat en exposició itinerant en el vestíbul de l'Hospital de Manacor des del dia 13 al 22 del mes de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris