algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El líders polítics parlen d''incorrecció' i 'responsabilitat política' a Son Font

Matas acusa l'Ajuntament de Calvià i la batlessa Nájera de «manipular la realitat»

El líders polítics consultats ahir per Diari de Balears respecte de la suposada inexistència denunciada de la declaració de bé d'interès social de l'assentament de Sont Font, varen qualificar aquest fet d'«incorrecció», de «responsabilitats polítiques» i d'acceptació, finalment, per part de l'Ajuntament de Calvià de «possibles sortides jurídiques» encaminades a no culminar la urbanització d'una zona rústica.

El coordinador d'EUIB, Eberhard Grosske, considera «poc raonable adoptar resolucions administratives no documentades». Independentment de si existeix o no l'esmentat interès social argumentat per la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, per la possible requalificació de 755.000 metres quadrats de sòl rústic en urbà, Grosske diu, atenent-se a la lògica, que «si l'Ajuntament adopta una resolució administrativa d'acord amb l'existència d'uns procediments, aquesta resolució ha d'estar acompanyada per la constància d'aquests antecedents amb la seva incorporació a l'expedient».

Miquel Àngel Llauger, membre d'Els Verds (EV) i conseller al Consell Insular de Mallorca (CIM) per la coalició EU-EV, critica de bon principi la «filosodia desenvolupista» de Son Font i del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià per la seva «incoherència» amb la política del Govern balear.

En aquest mateix sentit es va expressar ahir també el president del PP balear, Jaume Matas. Pel portaveu de l'oposició al Parlament balear, les darreres informacions aparegudes «no fan més que confirmar allò que s'havia dit». «En el tema de Son Font, al PSOE l'han atrapat in fraganti i no tenen sortida», diu Matas, que creu que això «no és més que el principi del que hi ha darrere d'aquesta pilotada».

Les excuses posades fins ara per l'Ajuntament de Calvià per no mostrar la suposada declaració d'interès social de Son Font són qualificades per Matas d'«acusacions basades en plantejaments falsos». Segons el president del PP, a Nájera i al PSOE només els queda una sortida: «Assumir la seva responsabilitat en aquest afer». Preguntat sobre quin tipus de responsabilitat, Matas respon amb un únic adjectiu: «polítiques».

Antoni Alorda, conseller de Cooperació Municipal del CIM i membre de la Comissió Insular d'Urbanisme, entén que si Nájera ha reconegut que les autoritzacions prèvies concedides l'any 1987, signades per l'aleshores conseller Jeroni Sáiz i que han permès atorgar llicències per construir cases a Sont Font fins el 1998, estan «caducades», l'Ajuntament de Calvià «sembla assumir que hi ha una sortida jurídica per a la seva protecció i per no culminar aquesta mena d'urbanització rústica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris