algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Les problemàtiques de marginalitat s'estenen de cap als barris perifèrics

Tot i això, no cessen en el barri xinès de Palma, segons els darrers estudis

La degradació social s'està estenent a marxes forçades per l'entramat urbà de Palma. Els darrers informes de les dades per un diagnòstic social de Palma i els treballs d'ONG com Médicos del Mundo demostren que les problemàtiques que han condemnat a la degradació crònica a barriades com el Jonquet, Son Gotleu o la Gerreria s'estan estenent a altres barriades sense que el problema no acabi en aquestes zones.

Les noves barriades receptores de conductes de marginalitat són el polígon de Llevant, Son Roca, Mare de Déu de Lluc, Pere Garau, o el Camp Redó. Són barriades que ja de per si presenten problemàtiques socials molt concretes, amb alts índex d'immigració, atur i baixa formació.

El barri de Palma que presenta una major problemàtica és el del Sindicat. «És el barri amb la proporció de demanda social més elevada de la ciutat i en el qual es concentra la major diversitat de problemàtiques que afecten infància, família i gent gran. Les demandes amb major percentatge són: ajudes econòmiques, beques de menjador, normalització laboral, intervenció psicosocial, renda mínima d'inserció i activitats d'oci i temps lliure». En aquest barri hi viuen 3.072 persones. 225 estan aturades i sols fan feina 905, un 30% de la població total del barri. 931 persones són analfabetes funcionals. El Jonquet acull una petita població de 512 persones. Sols hi ha actives 150 persones, però en canvi la taxa d'atur és molt petita, sols el 2'05% del total de la població. Hi ha 25 famílies monoparentals i un 33% de les famílies són formades per persones soles.

Continuem amb les barriades emissores de problemes. Son Gotleu demana més ajudes econòmiques i normalització laboral per acabar amb les seves elevades taxes d'atur. A Son Gotleu hi viuen 7.252 persones, 2.068 de les quals són analfabetes funcionals, un 35'13% de la població. Sols hi ha 85 universitaris. Hi viuen 159 famílies monoparentals i hi ha 471 aturats. Els ocupats arriben tan sols al 31'58% de la població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris