cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El Govern protegirà i preservarà els Canons, Alcanada i cap de Pinar

Eberhard Grosske ho manifestà en públic a un acte de la seva formació a Manacor

73210

Eberhard Groske.

El Govern Balear està articulant la definitiva protecció d'es Canons d'Artà, Alcanada i Cap de Pinar, a Alcúdia. En aquests moments es treballa en la definitiva fòrmula jurídica que donarà validesa a aquesta preservació i protecció d'aquests paratges naturals. Tot apunta que la declaració no s'estorbarà gaires setmanes.

A Alcanada està prevista la construcció d'un complexe turístic de luxe de 450 places i d'un camp de golf de 18 forats a primera línia de la costa paral·lelament a la carretera que condueix al far. Actualment, el projecte està afectat per la moratòria urbanística. Mentre, Cap de Pinar depèn actualment del Ministeri de Defensa, però aquesta protecció es farà independentment de l'actual estatuts de la zona. No s'ha d'oblidar que a la dècada dels vuitanta s'enllestí un projecte per a la construcció d'una casa d'estiueig per al president del Govern, aleshores Felipe González. Aquest projecte no es va poder realitzar per les protestes del Govern Cañellas. Dins aquesta zona geeogràfica es troben els terrenys d'Alcanada, actuament privats, que també seran objecte de protecció malgrat que ja estan en marxa obres d'infraestructura amb permís de l'Ajuntament d'Alcúdia.

Els projectes d'Alcanada i Es Canons han estat objecte de nombroses polèmiques en els darrers anys. En principi estava prevista la construcció d'un complexe amb capacitta per a 6.000 places. Finalment, el CIM donà permís per a 2.000. Però formacions ecologistes i diferents partits s'han mostrat en contra de l'arribada de noves construccions. No obstant això, els projectes dels dos completxes hotelers i el golf, situats a les dues puntes de la badia d'Alcúdia, han anat vencent les traves legals i acostant-se cada cop més a la possibilitat d'edificar.

Per tant, el Govern només té al seu abast la protecció integral dels paratges i, en aquest sentit, s'està treballant en aquests moments. La iniciativa va trascendir divendres passat a un acte públic d'Esquera Unida a Manacor, on el seu coordinador general, Eberhard Grosske destacà aquesta iniciativa davant la seva gent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris