cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Turisme pot acceptar 2.300 peticions de cases de vacances abans de febrer

Tot i això, l'Executiu aprovà ahir la supressió d'aquest tipus d'oferta turística

La Conselleria de Turisme, que regeix Celestí Alomar, donarà a conèixer si atorga la categoria d'habitatges de vacances a les 2.300 sol·licituds, que s'han presentat entre el 1998 i enguany, entre el 15 i el 30 del gener del 2000.

No obstant això, El Consell de Govern d'ahir, a proposta del conseller de Turisme, aprovà el projecte de llei a través del qual es modificarà l'actual regulació dels habitatges turístics de vacances, com ja avançà DdB. La modificació implica la supressió de les cases de vacances com a categoria d'allotjament turístic, amb l'excepció de les llars ja autoritzades i d'aquelles que es troben en tramitació, que mantindran la seva categoria com a oferta residencial turística.

El projecte de llei suposa la derogació del Decret 8/1998, que regulava aquestes llars, i de l'Ordre de Turisme de l'11 del juny del 1999 "referida a l'excepció d'autoritzacions prèvies i d'obertura. També modificarà la Llei General Turística (Llei 2/1999), ja que s'eliminen els apartats i les referències a les cases de vacances.

La iniciativa recull la necessitat de respectar els drets adquirits pels propietaris o explotadors d'aquesta classe d'oferta d'allotjament turístic ja autoritzades i que es troben en tramitació a l'entrada en vigor de la nova llei. És per això que Alomar vol resoldre abans del febrer del 2000 tots els expedients de les noves sol·licituds per tal de «no perllongar la inquietud» dels propietaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris