algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El batle dóna suport a la protecció d'Alcanada, però critica l'esquerra

PSOE, PSM i EU-Els Verds presentaren ahir a la mesa del Parlament una esmena per preservar la zona

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, d'UM, manifestà ahir la seva intenció de donar suport a l'esmena que el PSOE, PSM i EU-Els Verds presentaren al Parlament, perquè s'impliqui via legislativa en la protecció de l'indret on es fa el golf i l'hotel d'Alcanada.

«Sempre hem dit que donaríem suport a les mesures que vagin en aquest sentit», manifestà Ferrer. Després, però, volgué mostrar la seva protesta davant el fet que els partits d'esquerres no hagin inclòs dins l'esmena UM. «Les qüestions que se susciten en el Parlament s'han de tractar de forma conjunta. Hem d'evitar fer una política de propostes individuals», sentencià. I passà a afegir que «la voluntat d'UM és la de preservar la zona d'Alcanada no sé sí amb l'esmena presentada per PSOE, PSM i EU-Els Verds o amb l'elaboració d'una altra esmena conjunta».

Ahir mateix, aquests tres partits polítics presentaren a la mesa del Parlament aquesta esmena en el projecte de llei per eliminar l'excepció que es va fer amb l'ANEI de la Victòria per poder construir la residència de caps d'Estat. Amb aquesta esmena esperen poder protegir tota la península de la Victòria que inclou la urbanització i el camp de golf d'Alcanada.

Ara, però, queda per saber si la mesa del Parlament l'admetrà a tràmit. Ahir, aquesta qüestió no es va poder resoldre perquè la diputada socialista Mercè Amer es trobava de viatge. Cal recordar, emperò, que en el ple de dimarts que ve es votarà l'esmena a la totalitat que ha presentat al PP perquè junt amb la protecció del cap de Pinar es preservi també es Canons d'Artà. Si aquesta esmena a la totalitat prosperàs, després s'obriria un altre període de presentació d'al·legacions i la protecció d'Alcanada es retardaria.

Des que el Consell Consultiu decidí donar llum verda a l'hotel de 450 places que està previst fer-se a Alcanada, els promotors han anat agilitzant els tràmits. Primer, entraren dins l'Ajuntament d'Alcúdia el projecte d'obra de l'hotel. Darrerament, els propietaris han tornat entrar en el registre municipal el projecte de compensació amb les deficiències subsanades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris