algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

La declaració d'Interès Social de Son Font és una emblanquinada de Nájera

No ha existit mai la protecció per a uns xalets que mai no s'haurien d'haver construït

Les parcel·lacions i cases de Son Font no tenen ni han tingut mai declaració d'interès social. Per tant, la moció aprovada dimecres passat pel PSOE en el ple de l'Ajuntament, demanant que el Consell Insular revoqui aquesta suposada declaració, és una presa de pèl. L'únic que s'ha declarat d'interès social a Son Font és un restaurant, a part de la font que rebé els anys 70 el reconeixement del Ministeri d'Indústria. Però les parcel·les i les cases no són d'interès social ni d'utilitat pública encara que per aconseguir l'autorització prèvia de construcció seguissin un precediment paral·lel.

Fonts de la Comissió Insular d'Urbanisme del CIM mostraren ahir la seva sorpresa per si arriba a les seves mans una petició de revocació que no podran atorgar, simplement perquè no existeix cap declaració. «Ens trobam davant un absurd», afirmaren aquestes fonts.

En el ple de dimecres, el portaveu del PP, Carlos Delgado, ja indicà a Margarita Nájera que no veia per enlloc la declaració d'Interès Social de Son Font. La batlessa, molt irritada, el qualificà d'«ignorant» i de «caradura». Finalment, el ple aprovà la següent moció: «Donar instruccions perquè s'iniciï l'estudi de procediment de sol·licitud de la tramitació de caducitat de l'interès social de l'espai de Son Font».

Al sendemà, i en conferència de Premsa organitzada a Palma, el primer tinent de batle Manuel Suárez assegurà que aquesta declaració sí existia i, per demostrar-ho, mostrà el document signat per Jeroni Sáiz el 1987 en què concedia autoritzacions prèvies per construir cases a Son Font. Però a aquest document per enlloc parla de declaració d'interès social.

Fetes ahir les oportunes indagacions en el Consell Insular, aquest diari es posà en contacte amb Manel Suárez per dir-li que la declaració no existeix. Suárez contestà: «els nostres tècnics diuen que sí». Més tard, va remetre un fax a la nostra redacció amb l'article 44 del Reglament de gestió urbanística dels anys 70, que explica que la concessió d'autoritzacions per construir edificis aïllats destinats a usos agrícoles, i allà no existeixi la possibilitat de formació d'un nou nucli de població, seguiran el mateix procediment que les autoritzacions d'interès social o utilitat pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris