algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Servei Balear d'Ocupació no permetrà la «vulneració legislativa» de les ETT

El Govern crea aquest organisme públic per fer front a les competències de l'Inem

El Govern balear crea el Servei Balear d'Ocupació (SBO) a proposta de la Conselleria de Treball per tal que l'administració autonòmica estigui en condicions de rebre les competències de l'INEM, que segons el conseller Eberhard Grosske, seran transferides en un termini de «set o vuit mesos». La voluntat de l'Executiu és «prestar un servei integral» en matèria d'ocupació. Grosske promet que aquest serà «punter» dins de la UE i assumirà les funcions de les ETT.

Informació; orientació; circuits formatius; programes específics per a discapacitats, aturats de llarga durada i majors de 45 anys; polítiques actives d'ocupació, i col·locació, són les principals prestacions del SBO quant a agència d'ocupació. Però el SBO no només serà una oficina d'ocupació, segons Grosske, sinó que també «anirà més enllà» i assumirà les «polítiques actives d'ocupació en matèria de cooperatives, economia social i autoocupació; l'àrea de formació tant ocupacional com contínua i la intermediació laboral; és a dir, posar en relació l'empresari amb el treballador».

Un dels aspectes que va destacar ahir el conseller de Treball és la intenció que té el SBO d'«evitar l'atomització del mercat de treball que podria crear-se al moment de liberalitzar-se la creació d'agències de col·locació i empreses de treball temporal (ETT)». En relació a aquestes últimes, Grosske va asegurar que el SBO absorbirà aquestes empreses per tal d'evitar «abusos i vulneracions legislatives».

El conseller va agrair sindicats i empresaris, tot ells integrants també de la Mesa del Diàleg Social, la seva participació en positiu en donar el vistiplau aquest organisme autònom que compta amb una pròpia secció pressupostària. Tots els agents socials citats i d'altres, com ara la universitat, les gestories i les assessories laborals, s'integraran en una sola xarxa d'agents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris