nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Sa Dragonera rep un 58% més de visites de les que pot assumir

Alerten sobre l'increment de l'erosió, falta de personal i senyalització insuficient

El parc natural de sa Dragonera rep un 58 per cent de visites més del que pot assumir la seva capacitat de càrrega, fet que deteriora el parc i emprobeix la qualitat de la visita ja que dificulta l'apreciació dels seus atractius. Així ho revela un estudi de final de carrera realitzat entre el setembre del passat any i febrer d'enguany per la mallorquina Catalina Canals, llicenciada en Ciències Ambientals, la qual detalla tot un seguit de problemes i mancances que pateix el parc principalment per la falta d'un pla d'ús i gestió.

El projecte, sota la tutoria de Gerda K. Priestley, també assenyala que els grups que arriben en «golondrina» són massa grans per a una àrea protegida, i poden ser font de conflictes amb altres visitants que cerquen conèixer de manera tranquil·la el Parc. Un altre factor negatiu és la brevetat de les estades a l'illa, menor d'una hora per a les golondrines i al voltant d'una hora i vint minuts per a les embarcacions privades. Això fa que els visitants només puguin anar fins a àrees no gaire llunyanes de l'únic moll d'arribada, cala Lladó, de manera que la concentració humana és molt elevada en una zona tan petita.

Pel que fa als impactes ambientals de l'ús públic general a sa Dragonera, Canals assenyala com a destacats l'increment de l'èrosió per l'ús de quatre dreceres informals al camí del far Vell i de miradors al camí de Tramuntana i Llebeig. La investigadora alerta que «l'increment de l'erosió afecta a més de manera negativa la vegetació, que desapareix a les dreceres i miradors, i en reforça el procés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris