cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

Es dóna per conclosa l'operació contra pintades amb la detenció de 4 joves més

La Policia Local ha agafat tretze persones des que la inicià el 13 d'octubre

El sergent en cap del Grup Operatiu de la Unitat de la Policia Judicial donà per conclosa ahir l'operació Croma, amb la detenció de quatre joves grafiters que causaren danys materials al mobiliari de Ciutat. Amb les quatre darreres detencions són tretze els joves que la Policia Local ha implicat en els mals per pintades.

Els darrers detinguts són Francisco H.K., que firma com a 'Size'; Adrián P.M., amb la firma 'Ray'; Alejandro A.J. que és 'Ax'; i Juan P.H., que és 'Mega'; tots ells tenen entre 18 i 20 anys. S'acusa els tres primers d'estar implicats en danys a dos autocars d'una companyia de transports de nacionalitat francesa. Firmaren i refirmaren els vehicles el passat mes de maig. Quant a 'Mega', va fer malbé els vidres d'un establiment situat en el carrer de Sant Miquel.

L'operació Croma començà el passat 13 d'octubre, que va ser el dia que es descobriren les pintades en l'estació de tren de Son Sardina. Un dia abans sis vagons de l'històric tren de Sóller aparegueren plens de grafits. El fet commocionà la societat ciutadana i els danys causats al tren foren milionaris. La unitat de la Policia Judicial del 092 inicià en aquell moment les primeres gestions per intentar trobar la identitat dels vàndals.

Aquestes gestions donaren els seus fruits el passat nou de novembre, amb la detenció dels cinc presumptes autors de les pintades del tren de Sóller i de l'estació de Son Sardina, pertanyents al grup Vigila la Teva Paret (VTP). Els detinguts proclamaren la seva innocència davant el jutge i foren amollats. Lluny d'aturar la seva activitat, els investigadors arribaren més enfora i agafaren el dia 12 dos implicats més, un d'ells considerat com el grafiter més actiu de Palma. Sis dies després feren el mateix amb dos més. La darrera campanada sonà ahir dematí, i el sergent en Cap de la Policia Judicial donà per conclosa l'operació, encara que no descartà noves detencions relacionades amb l'assumpte de les pintades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris