algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Les finques petites de les Illes podran obtenir la declaració de refugi de caça

Anteriorment era necessari que les terres fessin més de 20 hectàrees

Un sol propietari d'una finca de menys de 20 hectàrees podrà sol·licitar al Govern que els seus terrenys siguin declarats refugi de caça, és a dir, que no s'hi pugui caçar. Així ho ha decidit la Conselleria de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Biodiversitat, el titular de la qual és Pere Tomàs.

En els anteriors governs dirigits pel PP per, aconseguir la declaració de refugi de caça les finques havien de tenir una extensió de més de 20 hectàrees o bé, s'havien d'ajuntar un grup de petites finques limítrofes que sumades les seves extensions superassin les 20 hectàrees. La diferència d'aquests criteris amb els nous és que ara qualsevol petit propietari podrà veure com la seva finca és declarada refugi de caça sense necessitat de pactar amb altres propietaris i independentment de les hectàrees que tengui, segons varen informar des de la Direcció General de Biodiversitat.

D'altra banda, Pere Tomàs va assegurar que existeix la intenció de revisar la normativa respecte dels vedats «ja que les Illes funcionen amb una llei estatal de principis dels 70 que actualment ha quedat obsoleta». En aquest sentit, Tomàs persegueix la creació d'una llei de caça autòctona amb l'objectiu d'adaptar de forma equilibrada la gestió de la caça.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris