cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

La plataforma crítica de l'OCB recull signatures per pressionar la directiva

Antoni Mir dóna a conèixer un programa electoral per «enfortir l'entitat»

Joan Lluís Llull, Martí Monjo i Antoni Joan Fuster són els darrers aspirants a obtenir una vocalia de l'Obra Cultura Balear a les pròximes eleccions d'aquesta entitat; les seves candidatures estan directament relacionades amb les de l'«armada socialista» que caigué als darrers dies.

De fet, i segons ha pogut saber aquest diari, els candidats a vocals han encetat una recollida de signatures; d'aquest fet es pot desprendre un intent de pressionar l'assemblea i promoure una junta directiva mixta entre la candidatura oficial del president Mir i l'anomenada Plataforma per la Democratització de l'OCB.

El programa dels tres vocals alternatius és ben clar en demanar les figures del gerent i el president de l'Obra normalitzar les percepcions econòmiques d'aquests càrrecs. A més, el programa exigeix assemblees periòdiques de la junta directiva i facilitats per a la renovació d'aquest òrgan (en al·lusió directa a la suposada obstaculització que la directiva actual ha practicat contra els seus rivals); igualment demana més participació decissòria dels associats, i la descentralització de l'OCB. Aquesta darrera mesura té implicacions econòmiques: l'ús «de manera ponderada dels mitjans materials i econòmics de què disposi l'entitat».

De la seva banda, Antoni Mir advoca al seu programa per «una entitat forta, oberta, eficaç, reivindicativa i necessària» des del seu programa, en què proposa «un nou cicle de campanyes de mobilització popular» des de la cooperació amb institucions i entitats; incrementar les bases de l'entitat; promoure la integració dels castellanoparlants i «exigir» el compliment de les promeses del Govern en matèria de promoció lingüística, en qualitat «d'interlocutor social privilegiat». El programa «oficialista» coincideix a proposar la descentralització i la participació de les bases en la presa de decisions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris