algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern no renovarà el conveni amb l'Associació de Ciutadans Europeus

Relacions Institucionals vol oferir informació administrativa «amb un cost menor»

86856

L'Associació rebia una ajuda de prop de 7 milions del govern Matas.

La Direcció General de Relacions Institucionals del Govern balear té la intenció de no renovar el conveni signat el maig de 1997 entre la Conselleria de Presidència i l'Associació de Ciutadans Europeus (ACE) per a la posada en funcionament de l'Oficina per a la Informació dels Ciutadans Europeus (OICE), creada per atendre els dubtes administratius dels residents a les Illes Balears procedents de països de la Unió Europea.

El contracte, d'un any de durada i que es renova anualment, finalitza dia 31 de desembre. Tot i que encara no ha acabat, fonts de Presidència asseguren que no hi ha la intenció de renovar-lo i que en «cas de fer-se'un de nou, no es farà en les mateixes condicions econòmiques» que té l'actual. L'objectiu del Servei d'Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC), servei en què està integrada l'OICE i depenent de la Direcció General de Relacions Institucionals, és millorar la qualitat de la xarxa d'informació consultiva, orientativa i administrativa de l'administració pública autonòmica.

El Govern balear va fer una proposta a les primeries de novembre a la presidenta de la dita associació a les Illes Balears, Kate Mentink, per tal que «faci una proposta per renegociar el conveni d'acord a un projecte concret», assegura el director general de Relacions Institucionals, Pere Fullana. Presidència espera una contraproposta de l'ACE a la negativa de l'Executiu a renovar el conveni signat el maig del 97 i renovat per última vegada el 12 de febrer del 99 per l'aleshores consellera de Presidència del Govern de Jaume Matas, Rosa Estaràs.

La Conselleria de Presidència lliura a l'ACE, en concepte dels serveis estipulats en el conveni, un total de 6.840.000 pessetes, corresponents a dotze mensualitats de 570.000 pessetes. Segons l'acord, els pagaments seran tramitats, en cada cas, «després de la corresponent presentació de factures acreditades de cadascuna de les despeses realitzades per l'organització, direcció i prestació de serveis de l'OICE».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris