cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Ions de coure eliminen l'alga invasora

Les tasques d'eradicació de la caulerpa taxifolia a Cala d'Or han estat un èxit

Els ions de coure han eliminat amb èxit la caulerpa taxifolia, que havia arrelat en les aigües de Cala d'Or (Santanyí). Durant tres dies, s'han duit a terme les tasques d'eradicació de l'alga invasora mitjançant unes màquines que disposen d'un novedós sistema que projecta sobre la planta una descàrrega de ions de coure durant dos minuts.

Aquest sistema fa que la posidònia no pateixi cap tipus d'alteració quan es du a terme l'eliminació de la caulerpa. L'eina es coneix amb el nom de cuba electrolítica virtual; funciona amb un seguit de plaques de coure que es col·loquen en la zona afectada del fons marí. Mitjançant un transformador submarí i un cable de 12 volts es transmet electricitat a les plaques perquè llancin ions de coure contra les algues.

L'empresa responsable dels treballs, Mediterráneo Servicios Marinos, contractada pel Govern per a l'eradicació i el control de la Caulerpa, ha tingut un pressupost de set milions de pessetes, i ha utilitzat per primera vegada els serveis d'aquesta màquina francesa. Les primeres proves han començat a Cala d'Or, ja que els brots de l'alga es troben dispersos en un espai de 160.000 metres quadrats de fons marí, concretament a l'entrada del club nàutic, entre Cala Llonga i el caló d'en Pou, que n'és l'àrea més coberta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris