algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Tres batles acudiran als tribunals per evitar l'ampliació de Vilafranca

Sant Joan, Petra i Porreres lluitaran contra la segregació dels seus municipis

El batle de Sant Joan, Gabriel Mora (PP), juntament amb el suport dels de Petra i de Porreres, està decidit a denunciar el Consell Insular de Mallorca (CIM) davant els tribunals per tal d'impedir la intenció de Vilafranca d'ampliar el seu terme municipal servint-se dels terrenys d'aquests tres municipis.

El posicionament del batle santjoaner envers els afanys expansionistes de Vilafranca és contundent, «Sant Joan té les idees ben clares i no cedirà en res», manifestà Mora. De fet, fa quinze dies va llançar una proposta als ajuntaments de Petra, governat pel PSM, i de Porreres, dirigit per UM, per dissenyar una aliança comuna dels tres afectats i dur a terme una estratègia política per lluitar contra la recent aprovada tramitació per a l'ampliació del municipi de Vilafranca, per part del Consell. «Tots els santjoaners estam disposats a arribar al final. De fet, pensam posar un contenciós administratiu al CIM per evitar que ens prenguin un tros de terreny», explicà Mora.

Els altres dos municipis afectats, Petra i Porreres, han reiterat en successives vegades la seva negativa davant l'expedient de segregació de Vilafranca obert pel CIM. En el cas que es procedeixi a l'ampliació definitiva, els vilafranquers guanyarien al voltant d'unes mil quarterades bàsicament de sòl rústic.

El batle de Petra Joan Font (PSM) manifestà que «és evident que estam en contra de l'ampliació de Vilafranca i si es du endavant el procés de segregació, estam disposats a ajuntar esforços amb els pobles afectats».

Per la seva banda, Vilafranca ja ha aportat la informació que li ha sol·licitat el CIM. El Consistori vilafranquer al·lega, com a punt favorable a la seva ampliació, que es tracta de zones on la majoria de propietats pertanyen a veïns de Vilafranca. De moment, el municipi més afectat per l'informe presentat pel consistori vilafranquer és Sant Joan. «La segregació afecta l'àrea rústica des Cremat i es Cremadet, petites explotacions agrícoles explotades per propietaris de Vilafranca», digué el portaveu de l'equip de govern d'aquesta vila, Jaume Català (PSM).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris