cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

La privatització dels aeroports implicarà l'abaratiment dels passatges

El Govern balear reclama la gestió aeroportuària abans que sigui traspassada

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, Miquel Lladó, afirmà ahir en el III Congrés Andalús de Turisme que la privatització dels aeroports espanyols propiciarà una baixada de les taxes que s'apliquen als usuaris en els bitllets.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Sampol, demanà a Palma que abans que el Ministeri de Foment privatitzi els aeroports en bloc i els pugui oferir a una multinacional, que «transfereixi prèviament la gestió a les comunitats autònomes (CA) i que siguin aquestes les que decideixin la seva privatització o no».

El president de la CAEB, Josep Oliver, titllà de «perill» el fet que Aena pugui cedir a tercers, inclosa una multinacional, la gestió aeroportuària, i no «ho entén» quan l'ens públic lluita per gestionar aeroports mexicans. A més, animà els consells insulars i patronals a combatre, «abans que el tema se'ns escapi de les mans», per assolir la gestió dels aeroports balears: «La veu no l'ha de tenir tan sols el Govern».

Lladó apuntà també que l'actual gestió aeroportuària «no afavoreix les zones turístiques». Advocà per una gestió que permeti aconseguir un major autofinançament de les instal·lacions aeroportuàries, que han de ser «un mitjà i no una finalitat» i marcà com a objectius prioritaris el servei a la comunitat i la competitivitat de la indústria turística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris