cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Caro denuncia retards de vuit mesos per obtenir el permís de residència

Cámara criticà «l'obstaculització» del PP per aprovar la llei d'estrangeria

L'Oficina d'Estrangeria dependent de la Delegació del Govern central a Balears triga una mitjana de vuit mesos a tramitar els permisos de residència i de treball, segons denuncià ahir la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro.

Caro i el senador per Balears, Manuel Cámara, criticaren la postura que el Partit Popular, a nivell estatal, està adoptant en referència a la llei d'estrangeria, especialment el «nucli més dur» "que, segons Càmara, integren els ministres de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, i d'Afers Exteriors, Abel Matutes" per obstaculitzar l'aprovació de la normativa. Caro qualificà la situació de l'Oficina d'Estrangeria de Palma «d'indigna», quant a instal·lacions i manca de personal, especialment en una comunitat com Balears, on hi ha entre 7.000 i 10.000 estrangers sense papers.

Manuel Cámara apuntà la situació de l'Estat com a lloc de pas d'estrangers, i assenyalà que la legislació actual és dura i policíaca, sense cap tipus d'obertura. «S'ha aconseguit un nivell de consens important entre tots els partits, i ara el PP vol reformar aquest acord emparant-se en un fonament estrictament econòmic, derivat de les despeses de la cobertura social dels immigrants». Per al senador, els problemes del Partit Popular no són econòmics, sinó polítics, «perquè vol restringir els drets dels ciutadans que viuen i treballen dins els país». Actualment, segons les dades facilitades per Manuel Cámara, a l'Estat resideixen uns 70.000 estrangers en situació legal amb feina estable.

D'acord amb les previsions del polític d'Esquerra Unida, el PP aprovarà le llei en el Congrés i deprés la retendrà en el Senat, on té la majoria absoluta. Davant aquesta situació, Manuel Cámara no descartà la convocatòria de mobilitzacions de les forces socials, especialment després del suport obtingut del Foro de la Inmigración "integrat per la mateixa administració i els agents socials" per a la llei d'estrangeria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris